Město
Litoměřice

 Více novinek

Nezobrazuje se Vám E-mail správně? Zobrazit v prohlížeči.

Vážení občané,

zdravíme vás po prosluněném víkendu. Doufáme, že jste si dostatečně odpočinuli a nabrali sílu na další dny. :) I tento týden nás čeká několik zajímavých akcí, jejichž přehled vám přinášíme právě teď.


Podívejte se, co je pro vás tento týden v Litoměřicích připraveno.

vaše město Litoměřice

Řemeslný jarmark, jízdy výletním vláčkem, soutěž o vstupenky na Bezva fest nebo hudební vystoupení. Nejen to nabídne Májový jarmark aneb Zahájení turistické sezóny v Litoměřicích. Přijďte si užít 01.05. od 13:00 do 18:00 na litoměřický hrad (Tyršovo náměstí) velkolepé odpoledne plné zábavy pro celou rodinu a to zcela ZDARMA. Více informací: ZDE

Dopisy tour

S Lenkou Novou se potkáte v Kávě s párou v pondělí 24.04. v 19:00. Zpěvačku doprovodí Josef Štěpánek na kytaru a Matej Benko na piano.

 

Utrženej ze řetězu

Arnošt Frauenberg a jeho nový stand-up speciál zaujme a pobaví diváky v pondělí 24.04. v 19:00 v Divadle K.H. Máchy.

 

Marwil

Prodej second handu proběhne v pavilonu A od 26.- 28.04. na Výstavišti Zahrada Čech. Vybrat si budete moci z několika tisíc kusů.

 

Překladatelé do knihoven

Povídání o cestě knihy zahraničního autora ke čtenáři a o profesi překladatele jako takové proběhne ve středu 26.04. od 17:30 v Knihovně K.H. Máchy. 

 

BROT & STERNE

Koncert rakouského tria Franz Hautzinger, Matthias Loibner a Peter Rosmanith se uskuteční ve čtvrtek 27.04. od 18:00 v Gotickém dvojčeti. 

 

Kapitoly z indické filozofie

PhDr. Václav Lepičovský vás zavede do filozofie starověké Indie ve čtvrtek 27.04. od 18:00 v hradním sále.

 

Zdravý životní styl a koncept bezobalu

O zdravém životním stylu a konceptu “bezobalu” s výživovým poradcem Petrem Havlíčkem se dozvíte v pátek 28.04. od 17:00 v Knihovně K.H. Máchy. Vstupenky k prodeji v bezobalovém obchodě Meloun, Velká Dominikánská 264/26, Litoměřice.

 

Keramika pro veřejnost

Máte nápady a nemáte je kde realizovat, nebo se chcete odreagovat a vyzkoušet něco nového? Tak navštivte večerní keramickou dílnu 28.04. od 17:00 v DDM Rozmarýn. Keramika je určená pro všechny věkové kategorie, začátečníky i pokročilé.

 

Zahrada všech

Jarmark soběstačnosti - prodej, nákup, výměna, domácí produkty, výpěstky řemesla, hudba a mnoho dalšího vás čeká 29.04. od 11:00 v Čajovně Hóra. 

 

Cyklobus

V sobotu 29.04. startuje sezóna oblíbeného cyklobusu. Vyveze vás na Kletečnou či Mukařov z Roudnice nad Labem a Litoměřic každý víkend až do 3. září 2023.

 

Slet čarodejnic

Přijďte v neděli 30. 04. v čase 15:45 hod. na Mírové náměstí (u Morového sloupu). Odtud se půjde za hudebního doprovodu kapely ,,Dechařinka,, průvod na Střelecký ostrov. Od 16:30 pro vás bude na Střeleckém ostrově připraven bohatý program.

 

Vernisáž fotografií

Výstavu fotografií Rainera Bacha - Kouzelné Litoměřice očima cizince, který se zamiloval si budete moci prohlédnout od 01.05. do 30.06. v prostorách galerie na vlakovém nádraží Litoměřice - město. Vernisáž výstavy se uskuteční 01.05. v 18:00. Jste srdečně zváni.

 

Tvoříme Litoměřice

Celkem šest projektů vzešlých z nápadů obyvatel města má šanci na realizaci v rámci aktuálního ročníku participativního ročníku Tvoříme Litoměřice. Hlasovat a podpořit vybraný nápad je možné už jen do 30.04. prostřednictvím mobilního rozhlasu.

 

Výluka

Z důvodu opravy na trati 087 Česká Lípa - Litoměřice - Lovosice (a zpět) proběhne ve dnech 11. až 26. dubna 2023 výluka v úseku Česká Lípa hl.n. - Úštěk - Blíževedly - Litoměřice horní nádr. - Lovosice (a zpět).

 

Čištění komunikací

Pravidelný úklid komunikací proběhne: 

(v důsledku technických komplikací může nastat změna)  

24.04. až 25.04. blok: Pokratice 

Seznam ulic - Dubová, Dukelská, Dukelská - Bojská (parkoviště), Jabloňová, Jasanová, K Radobýlu, Květinová, mezi Družbou, parkoviště pod Družbou, Pod Vinicí, Pokratická, Polní, Sadová, Sluneční, Sokolská, spojovací (Bojská - K Radobýlu), Šeříková, Školní, U Medulánky, U Školy, V Zahradách

26.04. až 27.04. blok: Bojská

Seznam ulic - 28. října, Bojská včetně parkoviště, Heydukova - přístupy mezi paneláky, Heydukova včetně parkoviště, Jarní, Kamýcká, Karolíny Světlé, Lipová, Luční, Na Bídnici, Platanová - bez soukromých parkovišť, Plešivecká spojovací k Heydukově u MŠ, Plešivecká včetně parkoviště, Raisova, Sámova, Seifertova, Seifertova včetně spojovací k Plešivecké, Škroupova, Škroupova - mezi garážemi a paneláky, Škroupova včetně odbočky ke garážím, Zelená

02.05. až 03.05. blok Štursova: 

Seznam ulic Cihelna - železniční zastávka, Dobrovského, Dobrovského vnitřní trakt vč. schodům do Stránského, Elišky Krásnohorské, Erbenova, Halasova, Horova, chodníky mezi Severkou, E. Krásnohorské a Kosmonautů, chodníky mezi Severkou, Liškova a Kosmonautů, Kosmonautů, Kosmonautů - hřiště, Liškova, Mánesova, Odboje vč. hřiště a přístupu, schody pod zastávkou ČD "Cihelna" , spojovací Liškova - Kamýcká, Stavbařů, Šafaříkova, Štursova, trojhřiště Odboje u autoškoly, U Katovny, vozovka od Kamýcká k zastávce ČD-Cihelna, Werichova

 

Dopravní omezení

Ulice Marie Majerové:

V termínu od 24.04. do 09.06. nastane úplná uzavírka ul. Marie Majerové v místě od křižovatky ul. Marie Majerové a ul. Nezvalova ke křižovatce ul. Marie Majerové a ul. Čelakovského z důvodu opravy komunikace a dešťové kanalizace. 

Více informací

 

Ulice Michalská:  

Rekonstrukce popraskaného vodovodu a narušené kanalizace uzavře pro dopravu na sedm měsíců ulici Michalovická. Severočeská vodárenská společnost a.s. (SVS) jako investor a EKOSTAVBY Louny s.r.o. jako zhotovitel zde budou na opravách pracovat nejpozději do 31. října. 

 

 

 

Videoreportáže

 

Odstávka elektřiny

Upozorňujeme na plánovanou odstávku elektřiny, která proběhne:

ve čtvrtek 04.05.

od 07:00 do 15:00 v ulici Marie Majerové 

v pátek 05.05.

od 07:00 do 13:00 v části obce Předmětí, ulici Liškova a Žernosecká

Více informací (konkrétní výpis č.ev., č.o., č.p.) níže. 

 
 
 
 
 

  Stáhnout aplikaci

  Nastavení vašeho účtu