Město
Litoměřice

 Více novinek

Nezobrazuje se Vám E-mail správně? Zobrazit v prohlížeči.

Vážení občané,

dnes je ukázkové aprílové počasí - studený vítr, sníh, déšť i slunce. Taková předpověď nás čeká bohužel celý týden. Nenechte se tím ale rozhodit a zpříjemněte si svůj volný čas zábavnými akcemi a aktivitami ve městě, jejichž přehled vám právě přinášíme.

Podívejte se, co je pro vás tento týden v Litoměřicích připraveno.

vaše město Litoměřice

Velikonoční jarmark

Přijďte na ukázku tradičních Velikonočních řemesel od 28.03 do 30.03. v DDM Rozmarýn. Čeká vás malování kraslic, výroba drátěných ozdob, pletení pomlázek, háčkování, paličkování a mnoho dalšího. 

 

Na kus řeči

Populární herec, bavič a vypravěč Miroslav Donutil navštíví Litoměřice s novým programem své one man show „Na kus řeči“ ve středu 29.03. v 19:00 v Kulturním a konferenčním centru.

 

Regionální přebor v plavání

SK Parta Litoměřicko vás zve na Regionální přebor Ústeckého kraje v plavání ve čtvrtek 30.03. od 08:30 do plaveckého bazénu Litoměřice.

 

Jarní tvoření

Stejně jako v minulých letech budou pro rodiče s dětmi připraveny velikonoční dílničky v pátek 31.03. od 16:30 v DDM Rozmarýn.

 

Ukliďme Česko

Pojďme společně uklidit a zvelebit naše město v rámci dobrovolnické akce Ukliďme Česko. Hlavním jarním úklidovým dnem je sobota 01.04. 

ZDE si ověřte, zda prostor, který chcete uklízet, už nemá v plánu uklidit někdo jiný.

 

Otevírání DDH

V sobotu 01.04. od 14:00 DDM Rozmarýn otevírá pro veřejnost dopravní hřiště v Jiráskových sadech. V rámci prvního otevření budou připraveny zajímavé aktivity zaměřené na dopravní tématiku.

 

Procházka se sběrem rostlin

Objevte nová zákoutí ve známé krajině a pociťte blaženou radost z „úlovku“ rostlin brzkého jara. Přijďte na komentovanou procházku s Janou Vlkovou 01.04. v 09:00. Sraz před Knihovnou K.H. Máchy.

 

Koncert sborů

Skvělé koncertní vystoupení sborů Hlásek, SamoHlásek a Cantica Bohemica proběhne 01.04. od 18:00 v Divadle K.H. Máchy. 

 

Dětský bál

Dětský bál aneb veselé skotačení s Alenkou ze Suprčupr mejdlo a kouzlení s Hopsíkem potěší nejmenší diváky v neděli 02.04. od 15:00 v Kulturním a konferenčním centru.

 

Dobrý proti severáku

Další díl LiStOVáNí je za dveřmi. V pondělí 03.04. od 18:30 listují Věra Holá a Lukáš Hejlík v kavárně Káva s párou novou knihou Dobrý proti severáku. 

 

Tvoříme Litoměřice

Celkem šest projektů vzešlých z nápadů obyvatel města má šanci na realizaci v rámci aktuálního ročníku participativního ročníku Tvoříme Litoměřice. O tom, který z nich to bude, může nyní svými hlasy rozhodnout veřejnost v právě spuštěné anketě. Hlasovat a podpořit vybraný nápad je možné až do 30. dubna prostřednictvím mobilního rozhlasu ZDE

 

Dopravní omezení

Rekonstrukce popraskaného vodovodu a narušené kanalizace uzavře pro dopravu na sedm měsíců ulici Michalovická. Severočeská vodárenská společnost a.s. (SVS) jako investor a EKOSTAVBY Louny s.r.o. jako zhotovitel zde budou na opravách pracovat nejpozději do 31. října. Novou informací je, že začátek prací se posouvá o 14 dnů, a to z 20. března na 3. dubna. 

 

Motoráčky vyjíždějí

Turistické motorové vláčky vyrážejí na sezónu 2023 již tuto sobotu 01.04.
Nevšední zážitek vám nabídne Podřipský motoráček, Zubrnická museální železnice nebo Švestková dráha. Těšit se můžete také na silniční výletní vláček, který bude jezdit po Litoměřicích v letních měsících. Lodní linky Ústí nad Labem – Litoměřice – Roudnice nad Labem, anebo po proudu Labe Ústí nad Labem – Děčín – Hřensko zvednou své kotvy a vyplují taktéž v sobotu 01.04, k nástupu využijí nové přístaviště v Litoměřicích. Turistické dopravní prostředky vyjíždí prozatím jen o víkendu nebo o státních svátcích. Podrobné informace už brzy ZDE

Videoreportáže

Zajímají vás videoreportáže o našem městě? Aktuální přehled můžete sledovat ZDE

Na veletrhu Holiday World se prezentovaly i Litoměřice a okolí

Novým ředitelem Technických služeb města je Vítězslav Votruba

 

Odstávka elektřiny

Upozorňujeme na plánovanou odstávku elektřiny, která proběhne:

ve středu 05.04.

od 07:30 do 14:30 v části obce Předměstí - ul. České armády

od 07:00 do 17:00 v části obce Předměstí -  ul. Veveří, Mlékojedská, Žernosecká 

Více informací (konkrétní výpis č.ev., č.o., č.p.) níže.

 
 
 
 
 

  Stáhnout aplikaci

  Nastavení vašeho účtu